Tiyatronun Türkiye’deki konumu tartışıladursun, bazı mekânlar var ki, oyunlarını kapalı gişe oynuyor. Kimi seyirciyi sokakta bir yolculuğa çıkarıyor, kimi doğaçlama ile izleyeni oyuna dâhil ediyor. Kimi tiyatroyu bir kafeye taşıyor. Dolayısıyla bu yeni tiyatrodan herkes çok memnun.

4

Image 4 of 10

Bu oyun, içeriği gereği sokakta oynamak için uygun, ancak belki de insanlar salonda tiyatro izlemekten sıkılmıştır. Bu fikir de sizleri sokağa taşımış olabilir mi?

Ö.E.: Amacımız, herhangi bir oyunu sokakta oynamak değildi. Sokak, oyunun bir objesi olarak kullanılıyor. İstiklal Caddesi’nde oynanmazsa bu oyun, başka bir yerde oynanamaz. “Seyirci tiyatro salonundan sıkıldı onları dışarı çıkaralım” gibi bir anlayışımız yok. Bu sokağı kullanan bir anlatım dili. Bizim Altıdan Sonra’yı açtığımızdan beri zaten farklı bir iddiamız var. O da, her akşam farklı bir sahne kullanımıyla seyircinin karşısında olmak.

G.K.: Seyircinin alternatif mekânla birlikte yaptığımız çalışmalarda içinde bulunduğu duruma “Yeni Seyir Halleri” diyoruz. Seyirci oyunun bir parçası ve bundan da keyif almaya başladı. Sokağı seçme gereği olan oyunlar olursa bunları da dışarda yapmaya devam edeceğiz.