1970’lerde New Yorkta, ardından da Londra’da ortaya çıkan Punk  akımı şimdilerde yine çok konuşuluyor. Ünlülerin kıyafetlerinde, dergilerin kapaklarında, ve müzelerde kendini gösteren Punk’ın dününü ve bugününü araştırdık. 

4

Image 10 of 15

Yedi yıllık bir aradan sonra “İnsan Neslinin Sonu” isimli yeni bir albüm çıkardınız. Bu başlığın arkasında yatan anlam nedir? Albümünüzdeki müzikle Punk arasındaki ilişki nedir?

T.Ö.: Yeni albümümüz modern dünyanın insanı insan yapan özellikleri yok edişini anlatıyor. Çevremizi “Başarıya tapmayan yok edilecek” gibisinden bir korku söylemi kapladı. Sistem çalıştırıyor ve boş zaman hegemonyası ile yönetiyor. Boş zamanınızda tüketerek, hem çalıştığınız zamanlarda kaybettiğiniz akıl sağlığınızı tekrar geri kazanmaya çabalıyorsunuz hem de aslında sistemin işleyişini garantiliyorsunuz. Tüm dünya aslında bir AVM’ye dönüştürüldü.

Bugün yaptığınız müzik eskisinden nasıl farklılaşıyor? Konserlerinizi nereden takip edebiliriz?

O.T.: Bugün 90’lı yıllarda yaptığımız müziği yapmıyoruz. Artık yaşımızın ve enstrümanlarımıza hâkim olmamızın da getirisiyle daha yetişkin müziği yaptığımızı söyleyebilirim. Çok farklı bir yerde duruyoruz ama Punk ruhu bir lanet gibi sürekli içimizde. Konserlere gelmek isteyenler www.rashit.com sitesinden bizi takip edebilirler.