1970’lerde New Yorkta, ardından da Londra’da ortaya çıkan Punk  akımı şimdilerde yine çok konuşuluyor. Ünlülerin kıyafetlerinde, dergilerin kapaklarında, ve müzelerde kendini gösteren Punk’ın dününü ve bugününü araştırdık. 

13

Image 5 of 15

Punk’ın toplumda ilk defa yer bulması 80’lerin ortasında Headbangers grubu sayesinde oldu. Grubun “Suratına İşemek İstiyorum” isimli şarkısı saldırgan içeriğiyle Punk akımının artık Türkiye’ye geldiğinin işaretini vermişti. Diğer bilinen Punk grupları Noisy Mob, Hong Kong, LSD, Dead Army Boots ve Tampon’du. Türkiye’de Punk müzik, Punk akımının “Kendin yap” temasına uygun olarak evlerde doldurulan demo kasetler sayesinde yayıldı.

İlk yasal albüm Rashit’ten 1999 yılında geldi: “Telaşa Mahal Yok”. Punk’ın Türkiye’deki 1978 ile 1999 yılları arasındaki değişimini “Türkiye’de Punk ve Yeraltı Kaynaklarının Kesintili Tarihi” isimli kitapta da görebilmek mümkün. Bu yazıyı hazırlarken bu kitapla karşılaşınca, gerçek anlamda bu akımın içinde yer almış ve almakta olan birileriyle konuşmam gerektiğini fark ettim.