“Gezinen Bir Gölgedir Hayat” adlı sergide, ışığın oyunuyla oluşan gölge, insan ve doğa arasındaki bütünsel birliği vurgulayan bir işaret olarak öne çıkıyor. Önceki eserlerindeki ayna, su ve sembolik duygu yansımaları, sergide yeniden anlam buluyor. Işığın doğa ve figürlerle kurduğu gölge ilişkisi, figür/insan ve doğa arasındaki öncelik fikrini yıkarak, zamanın değişen akışıyla birleşen bir bütünü anlamlandırıyor.
Varoluşun geçiciliğiyle yüzleşen insan, ışığa doğru yeni bir çıkış arayışında genellikle gölge olarak beliriyor, ancak asıl anlamını kendi içsel ışığıyla bulmak istiyor. Bu paradoks, yaşamın geçici doğasını ve insanın keşfetme arzusunu sergide yoğun bir şekilde hissettiriyor. Gölge, ışığın arzu nesnesi gibi ortaya çıkarken, var olmak için bütün içinde ayrı ayrı yerini koruyor. Sergi, doğa ile insan arasındaki gerçek ben’i arama çabasının görsel bir yansıması.
Arthan Gallery
Kurşunlu Han’ın tarihi dokusuyla günümüzün sanat eserlerini biraraya getirip izleyiciye ve sanatçıya eşsiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Sanat ve hayatla iç içe olmak isteyen herkesin buluşma noktası.
Rüstem Paşa Kervansarayı “Kurşunlu Han” Hikayesi
Mimar Sinan’ın eseri Rüstem Paşa Kervansarayı “Kurşunlu Han”, 1561’den günümüze değişime tanıklık edip ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yüzyıllar içinde ilk St. Michele katedrali, sonrasında kervansaray olarak hizmet vermiş olan mekân günümüzde ticaret erbabı, üretim atölyeleri ve farklı disiplinlerde yapıtlar veren sanatçıların yanı sıra zanaatkârları, tasarımcıları, mimarları da aynı çatı altında toplamakta. Kurşunlu Han, zengin geçmişini bugünün işleri ile harmanlayıp toz tutmaya devam ediyor.