Mutlu Gelecek Atölyesi üretim atölyeleri kapsamında her ay Orman Gezileri düzenliyor. Bu süreçte ormanı gezip gözlemleyecekler. Orman gezilerinde, kullandığımız bir alanımız vardır, çocuklar koca ormanda kaybolur diye endişelenen anne babalar bir yana çocuklar ağaçlarla belirlediğimiz bu alanın dışına çıkmıyor keyifle saatlerce oyun oynuyor, hareket ediyor, koşuyor, ormanın tertemiz havasında bazen elele çember olup şarkılar söylüyorduk bazen ağaçların dibinde oturup masal dinliyorlar…
Yurt dışında özellikle Danimarka,Finlandiya ve Almanya’daki örnek uygulamaların geri dönüşleri, bu konuda yapılan çalışmalar ve çocukların doğada yer almasının faydalarını ortaya koyan bilimsel araştırmalar bize çocukların mümkün olduğunca çok açık alanda olması gerektiğini anlatılıyordu. Ormanın çocuk gelişime öyle çok katkıları var ki yaşadıkça öğreniyorlar..Fiziksel, sosyal, duygusal, mental her açıdan çocukların gelişimine hizmet ediyordu doğada zaman geçirmek. En önemlisi bilgiye ulaşmak keşfetmek için tüm duyularıyla bir çaba içindeydiler ve tabii bunu yaparken harika bir işbirliği kuruyorlardı . Karşılaştıkları problemleri çözmek için sayısız çözümler üretiyor, yaratıcılıklarını geliştiriyorlardı.
MUTLU GELECEK ATÖLYESİ’NİN GENEL YAKLAŞIMI
Erken çocukluk yılları gelecekteki başarının temellerinin atıldığı dönemdir bu nedenle MUTLU GELECEK ATÖLYESİ’NDE amaç okul öncesi dönemde akademik bilgiden çok (sayıları, renkleri, harfleri) bu bilgiyi öğrenebilmesi için ihtiyaç duyacağı becerileri kazandırmaktır.
MUTLU GELECEK ATÖLYESİ’NDE günlük program akışı çocuğun çocukluğunu doya doya yaşamasına engel olmadan oyunla, severek, eğlenerek öğreneceği bir eğitim ortamında çocuğun;
- Merak duygusunu tetikleyerek yeni bilgiler keşfetmesi için onu beslemeyi,
- Sosyal, duygusal ve akademik gelişim alanlarını desteklemeyi,
- Çevresinde olup bitenle ilgili farkındalık kazandırmayı,
- Yaratıcı Düşünme (Problem Çözme ve Karar verme) becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.