DJ Doğuş Çabakçor kendisine en sık sorulan sorulara yanıt verirken, DJ olmak için neler yapılması gerektiğini de kaleme aldı.
1_1
Şimdi gelelim DJ olmak isteyenlere
Malûm üniversitelerde lisans bölümümüz yok, kurslarla yetiniyoruz. Ancak ben bu kursların bir işe yaradığını düşünmüyorum. Bu işte en önemli nokta izlemek ve empati kurmak. Gerçekten DJ olmak istiyorsanız mutlaka çok beğendiğiniz bir DJ olmalı. Önce onu uzaktan izleyin, daha sonra imkânınız varsa yakınlaşın. Yakınlaşmadan kastım, el hareketlerini görebilecek mesafede olmak. Bütün bunların dışında dünyayı, yeni çıkan parçaları takip edin. Önemli isimlerin canlı performans kayıtlarını dinleyin, parça sıralamalarına dikkat edin ve eğer müzikal altyapınız varsa mutlaka prodüksiyona ağırlık verin. İlla sıfırdan kendi şarkılarınızı yapmak zorunda değilsiniz, ancak sizi siz yapan canlı performanslarınızda karşınızdaki dinleyicileri şaşırtacak şarkılar ve hareketler olacağı için, DJ setinizi farklılaştıracak ufak edit ve remix’ler yapabilirsiniz. Biraz da yurt dışı projelerinden bahsedelim. 2012’de performanslarım için 11 farklı şehre gitmiştim. Bu projelerin çoğunda DJ Lab imzası var, yani W Hotels&Burn Studios DJ Lab 2012 organizasyonunun bir sonucu. Biliyorsunuz W Otelleri ve Burn iki senedir DJ Lab programı düzenliyorlar. Dünyanın her yanında seçilen ve gelecek vaat eden gençler bu programa dâhil oluyor. Ben de 2012 senesinde Türkiye’den ilk ve tek isim olarak Bali’deydim, sonrasında da dünyadaki diğer W Otelleri’nde performanslara başladım. Zaten üç senedir W Istanbul’un müzik direktörlüğünü yapıyorum. İşimin en sevdiğim kısmı bu seyahatler, yeni insanlar ve büyük partiler.
Yazarlık serüvenim bu ay Trendsetter İstanbul’a özel olduğu için elimden geldiğince çok konuya değinmeye çalıştım, umarım keyifle okumuşsunuzdur. Bol müzikli günler dilerim.