Endüstriyel nesnelerle çini sanatı veya kadife gibi daha geleneksel temaları birleştirdiği çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Ankaralı sanatçı Burçak Bingöl’ün “Mobil” olarak tanımladığı hayatına tanık olduk.
Galeri Zilberman eşliğinde ArtInternational’a katılacak olan sanatçı, fuar için çöküş temasından yola çıkarak birtakım nesneler yaratıyor.
2
YABANCILAŞMA HALİ
Çizdiği hayatın hep hareket etmek ve bir yere yerleşmemek üzerine kurulduğunu söyleyen sanatçıda bir rahat edememe, arayışta olma durumu olduğunu öğreniyoruz. Bingöl bu durumu şöyle açıklıyor: “Bir huzursuzluk olduğu kesin. Her ne kadar İstanbul’da artık bir miktar yerleşik düzenim olsa da, bir yanım yerleşme fikri karşısında hâlâ biraz tedirgin. Bu, yaptığım işleri de etkiliyor. Yabancılaşma benim için çok etkili bir tema. Hangisi neyi getiriyor emin değilim. Yabancılaşma mı hareket halinde olmayı yoksa hareket halinde olmak mı yabancılaşmayı?”
Konservatuar okuduğunu da öğrendiğimiz Bingöl, çalışırken klasik müzik dinlemeyi tercih ediyor. “Klasik müzik benim için olmazsa olmaz, kendim de uzun süre korist olarak müzik yaptığım için, koro eserleri ve çağdaş eserler özellikle ilgimi çekiyor. Bunun yanında dönem dönem değişen ilgilerim hep var; bu aralar Afrika müzikleri de çok dinliyorum örneğin…”