ETSTUR, Yaşam Dostu Oteller ile Sürdürülebilir Turizmi Destekliyor!

 

Küresel ve yerel sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda üzerine düşeni her zaman yapan Etstur, konaklama sektöründe sürdürülebilirlik çerçevesini ve yol haritasını oluşturmak için Yaşam Dostu Oteller projesini hayata geçirdi. Gezegen kaynaklarını iyi kullanmak, kültürel ve doğal mirası korumak ve ekonomik büyümeyi sürdürülebilir kılmak için çalışan Etstur, bu proje ile kendisini ve etki alanını dönüştürmeyi hedefleyen sorumlu tesislerin tanıtımında pozitif ayrımcılık yaparak tüm sektörü bir dönüşüme dâhil etmeyi hedefliyor.

Etstur, konaklama sektöründe sürdürülebilirlik için yol haritasını oluşturmak amacıyla uzun zamandır üzerinde çalıştığı Yaşam Dostu Oteller projesini hayata geçirdi. Küresel ve yerel sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda üzerine düşeni her zaman yapan Etstur, doğaya, yaşama ve insana dost tesisleri belirlemek için otelleri 6 başlık altında 103 farklı kriterde değerlendirdi. Proje kapsamında; doğaya saygılı, ekolojik yaşamı korumaya yönelik adımlar atan, yerel üreticiyi ve kadın istihdamını destekleyen, yerel kültürü koruyan tesisleri destekleyen Etstur, tüm sektörü bu dönüşüme ortak etmek için yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Yaşam Dostu Oteller Hakkında

Etstur’un yaşam dostu oteller projesi sosyal, kültürel, çevresel olarak kendisini ve etki alanını koruyan tesislerin hikâyelerini anlatan, sektörün gelişimini destekleyen bir platformdur. Proje ile ortak fayda ve toplum gelişimi için sektörel hafıza oluşturmak, tesislerin etki durumunu değerlendirmek ve turizme dokunan tüm paydaşların daha bilinçli tercihler yapmasını sağlamak hedefleniyor.

Sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen Yaşam Dostu Oteller, misafirlerinin beklentilerini eksiksiz bir şekilde karşılamaya odaklanırken aynı zamanda çevreye olumlu etkiler bırakmaya da odaklanmış tesislerdir. Mimarisini planlarken enerji ve su tasarrufu gibi konularda kaynakları optimal kullanırlar. Bölgenin kültürel miraslarını korumak, yerel üretime destek olup mutfağında lokal ürünlere yer vermek, geri dönüşümü desteklemek gibi birçok alanda farkındalık sahibidirler.